vrijdag 6 december 2013

hoogwater delfzijl

e coupures in Delfzijl zijn donderdagavond gesloten. In de havenstad wordt donderdagnacht rond half twee de hoogste waterstand verwacht. De coupures blijven gesloten tot vrijdagmiddag vijf uur. Het water komt rond half één 's middags opnieuw hoog te staan. Dan wordt een waterpeil van vier meter verwacht.

Waterschappen Noorderzijlvest en Hunze en Aa's houden ook de zeedijken scherp in de gaten. Noorderzijlvest alleen al heeft tachtig medewerkers over de zeedijk lopen. In teams van twee tot drie mensen hopen ze schade, voornamelijk door dingen die aanspoelen, snel te ontdekken en te repareren.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
De coupures in Delfzijl blijven in ieder geval tot vrijdagmiddag vijf uur dicht in verband met het hoge water. Daarna wordt bekeken of de situatie veilig genoeg is om de deuren weer te openen.
Naar verwachting bereikt het water vrijdagmiddag om half één opnieuw een hoogtepunt: 4 meter boven NAP. Afgelopen nacht werd de 4.82 meter bereikt. Toch is het volgens hoofd coupurensluiting Harold van Oosten van Waterschap Noorderzijlvest niet echt spannend geweest. De dijkwachten hebben tot vier uur gewerkt, maar er is geen schade gecontroleerd.

De dijken bij Delfzijl kunnen een waterhoogte van zes meter boven NAP aan.

BRON RTVNOORD



                          foto's klaas bouman 112grunn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten